קינואה היא אחת מהתגליות הקולינריות הגדולות של השנים האחרונות מבחינתי - מדובר בקטניה עם טעם של פחמימה, והרבה חלבונים, מה שעושה אותה גם יעילה מבחינה דיאטטית.
מתכון זה הוא וריאציה על המתכון הקלאסי של הקינואה בירקות, עם תוספת קטנה - חמוציות:
מרכיבים
• בצל גדול מגורר
• 2 קישואים (או זוקיני) מגוררים
• 2 גזרים מגוררים
• כוס וחצי קינואה שטופה
• שתיים וחצי כוסות מים
• חצי כוס חמוציות מיובשות
• כף שטוחה מלח
הוראות הכנה
• מגררים את כל הירקות לתוך סיר בינוני, ומאדים במשך כרבע שעה.
• מוסיפים את הקינואה, וממשיכים לבשל עוד כמה דקות
• מוסיפים את המים והחמוציות
• מרתיחים, ומבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות
• מסירים מהאש, ומגישים.
בעת ההגשה ניתן לפזר אגוזי מלך מעל, וגם כוזברה הולך טוב
בתאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.